Leírás és Paraméterek
A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri betegségek komoly rizikófaktora. Peggy Brusseau ebben a művében kimutatja, hogy a koleszterinszint és ezzel a megbetegedés veszélye egészséges életmód kialakításával, elegendő mozgással és persze megfelelő étrenddel nagy mértékben csökkenthető.
Ez a receptgyűjtemény most gyakorlati tanácsokkal is szolgál: több, mint 150 csodálatos ételleírást tartalmaz, melyeket koleszterin-, kalória- és zsírsav-tartalom szempontjából elemez. Amellett, hogy pontosan megadja az említett értékeket, előtérbe helyezi azokat a speciális alapanyagokat, melyek a koleszterin-túltengés hatásos ellenszerei.
Ismeri a norit? Tudja, hogy lehet tofut kapni? Kóstolta már a tahini? Ezek az alapanyagok elsőre talán újszerűnek, egzotikusnak vagy egész egyszerűen beszerezhetetlennek tűnnek - "a magyar viszonyokat ismerve..." Nos, kellemes csalódást kell okozzunk, mert íme egy szakácskönyv, mely nemcsak elméleti, hanem konkrét útmutatóval is szolgál az egészséges táplálkozás hívei számára.
A kötetben országos lista található mindazokról a boltokról, kis- és nagykereskedésekről, ahol megvásárolhatók a receptekben szereplő alapanyagok. A napjainkban sosem látott mértékben gazdagodó hazai élelmiszerpiac aktuális körképével, a könnyen elkészíthető receptekkel és az étrendmintákkal ez a könyv elérhetővé teszi mindannyiunk ideálját: egészséges, ugyanakkor ízletes ételeket egy könnyű szendvicstől az ínyenc lakomáig.
175 oldal・papír / puha kötés・jó állapotú antikvár könyv